Venn Diagram

Study the following Venn diagram and answer the following questions:

venn diagram 1

 

1. How many teachers are both players and artists?

A) 164  B) 99  C) 34  D) 133

 

2. How many artists are players, but not doctors?

A) 3  B) 102  C) 136  D) 22

 

3. How many teachers are neither artists nor players?

A) 16  B) 27  C) 19  D) 30

 

4. How many artists are not doctors?

A) 32  B) 176  C) 67  D) 144

 

5. How many players are neither teachers nor doctors?

A) 129  B) 3  C) 121  D) 11

 

6. How many teachers are players?

A) 137  B) 57  C) 133  D) 38

 

7. How many artists are doctors, but neither teachers nor players?

A) 33  B) 0  C) 7  D) 67

 

In the following Venn diagram, rectangle represents the persons who know English, rounded rectangle to those who know Assamese, square to those who know Bengali and circle to those who know Hindi. Answer the following questions:

venn diagram 2

 

8. How many persons can speak both Hindi and Bengali, but cannot speak Assamese?

A) 60  B) 168  C) 53  D) 62

 

9. How many persons can speak Assamese, Hindi and English?

A) 71  B) 309  C) 18  D) 341

 

10. How many persons can speak English and Bengali both the languages only?

A) 125  B) 23  C) 255  D) 76

 

11. How many persons can speak both English and Assamese, but cannot speak Bengali?

A) 0  B) 2  C) 44  D) 54

 

12. How many persons can speak all the languages?

A) 364  B) 360  C) 72  D) 18

 

13. How many persons cannot speak Hindi, but can speak both English and Assamese?

A) 33  B) 18  C) 147  D) 202

READ:   Assam Academy of Mathematics Olympiad 2017 Questions

 

14. How many persons can speak only Bengali?

A) 4  B) 276  C) 55  D) 221

 

15. How many persons can speak both English and Hindi, but cannot speak Assamese or Bengali?

A) 71  B) 28  C) 53  D) 6

 

Answers:

1. D 2. B 3. C 4. B 5. D 6. A 7. C 8. D 9. C 10. B 11. B 12. D 13. A 14. C 15. D

Print Friendly, PDF & Email
The following two tabs change content below.
3 Comments
  • Mandy Molis
    Posted at 06:19h, 25 January Reply

    This is a great lesson. I'm going to have to try this with my kids. We've also been making some Venn diagrams online using this Venn diagram generator. I mention it in case people want to create their own quizzes like you have created above!

    • Gonit Sora
      Posted at 19:42h, 05 February Reply

      Thanks a lot for your comment. We shall bring out more such lessons in the future.

    • Shalin
      Posted at 14:03h, 27 October Reply

      Here are some good venn diagram examples from the Creately diagram community that can be used. There are 1000s of templates that can be used to create and learn creative ways to use Venn diagrams.

Post A Comment